Nederlandse Duikinstructeur Koh Tao Thailand logo

NDG
0066 0638060348

 

TERUG NAAR STARTPAGINA

Over Koh Tao en reizen naar Koh Tao

Ons NL boek dat we gebruiken voor de duikprofessional opleiding: als je net zoveel wil weten als je duikinstructeur! Via Amazon thuis!

Over de vissen rond Koh Tao met foto's

Kennismakingsduik

PADI Scuba Duiker

PADI Open Water

PADI Advanced Open Water

PADI Redding Duiker

PADI Divemaster

PADI Duikinstructeur

Informatie Full Moon Party

Links

Visum informatie Thailand

Nederlandse Duikinstructeurs Groep Koh Tao Thailand Whaleshark

Informatie over Koh Tao en reizen naar Koh Tao

Duiken Koh Tao Thailand kaart Koh TaoKoh Tao is een klein (7 bij 4 kilometer) eilandje in het zuid-oosten van de Golf van Thailand. Je kunt er makkelijk komen vanuit Bangkok. De kust bestaat uit rotsen, witte stranden en blauwe baaien. Het binnenland bestaat uit jungle, kokosnoot plantages en cashewnoot boomgaarden, waar je kunt wandelen. Er is geen massatoerisme, alleen kleinschalige accommodatie. Een eenvoudige bungalow aan of dichtbij het strand kost rond de zeven euro per nacht, en de meest luxueuze accomodatie kost rond de 100 euro per nacht. Koh Tao is makkelijk te bereiken (zie onder). De boot komt aan in het haventje dat Mae Haad heet, en vanuit daar gaan er taxi’s naar de verschillende stranden. In Mae Haad zijn winkels, restaurants, banken met een pinautomaat, en een paar café’s. Het grootste en mooiste strand is Sai Ree waar ook de meeste restaurants en bars zijn. Rustiger is Chalok Baan Kao, een baai in het zuiden, tien minuten met de taxi vanuit Mae Haad. Dit is een prachtige baai, redelijk ontwikkeld, maar zeker geen uitgaanscentrum. Een taxi kost ongeveer 50 baht (1 euro), ’s avonds 200 baht (4 euro). Veel mensen huren een brommer (150 baht per dag, 3 euro). Nog slimmer is het om een fiets te huren voor 50 baht per dag (1 euro).

Reizen naar Koh Tao

Dit zijn je opties:

1) Vliegtuig: Bangkok-Koh Samui (1 uur) met Bangkok Airways, boot naar Koh Tao (2 uur). Is een duurdere maar snellere en flexibelere optie dan vliegen naar Chumphon.
http://www.bangkokair.com/eng

2) Vliegtuig naar Chumphn met Nok Air, stukken goedkoper. http://www.nokair.com/nokconnext/aspx/index.aspx

De ochtend vlucht sluit aan op de middagboot van de Lomprayah, met de middag vlucht moet je overnachten in Chumphon, wat overigens heel erg leuk is. Leuke Thaise stad met geweldig sea food. Verblijf dan in het Paradorn hotel (500 baht per nacht) http://www.chumphon-paradorn.com/

3) Bus-boot combinatie. de Lomprayah maatschappij verkoopt in elk hotel een bus-boot ticket. Er gaat een ochtendbus en een nachtbus. 14 euro enkele reis.

4) Trein naar chumphon (7 uur), dit kost ongeveer 20 euro, volgende dag ochtend of middag boot naar Koh Tao ( 11 euro).

Hieronder staat een uitgebeide beschrijving van de opties om naar Koh Tao te reizen

Vertrektijden boten naar Koh Tao

Hoe je ook naar Koh Tao komt, je laatste gedeelte van de reis is met de boot. Er zijn drie boten die heen en weer varen tussen Chumphon, Koh Tao, Koh Phangan en Koh Samui. De snelste is de Lomprayah catamaran. De Seatran is ook snel, en de Song Serm is het goedkoopst maar wat langzamer. Je kunt kaartjes in elke guesthouse en hotel kopen, reserveren is niet nodig. Volg de link hieronder voor de vertrektijden van alle boten:

De snelste en beste, met een bus boot combi van/naar Bangkok an Hua Hin:

http://www.lomprayah.com/E/route.htm

song serm, wat langzamer en minder luxe:

http://www.ferrysamui.com/koh-tao.html

de sea tran, handig voor Samui, niet handig voor Bangkok

http://www.seatrandiscovery.com/home.php

Bus-boot combinatie van de Lomprayah

Een comfortabele dubbeldekbus gaat tweemaal per dag, 06.00 en 20.00 vanaf Kao San Road in Bangkok naar de Lomprayah boot in Chumphon, de haven waar de boot naar Koh Tao vertrekt. Aansluitend vaar je in anderhalf uur naar Koh Tao. Je kunt in elk guesthouse en hotel boeken, reserveren is niet nodig. Je kunt ook zelf via het internet boeken:

Lomprayah Bangkok-Koh Tao

Naar Koh Tao via Koh Samui met het vliegtuig

Bangkok Airways vliegt elk half uur, vanaf zes uur s'ochtends tot twaalf uur s'avonds vanaf Bangkok naar Koh Samui. Vanuit daar kun je de boot nemen. Bangkok Airways vliegt ook vanuit Chiang Mai, Krabi, Pattaya en Phuket. Het is het handigste en het goedkoopste als je je vlucht zelf via het internet boekt. Volg de link hieronder. Daar kun je ook je vlucht boeken:

Vluchten naar Koh Samui met Bangkok Airways

De laatste boot naar Koh Tao is de Sea Tran van 14.30. (KIJK DIT ZELF GOED NA:Alle vertrektijden boten naar Koh Tao!!).

Wanneer je aankomt op het piepkleine vliegveld van Koh Samui zie je direct een balie met een poster van de boten. Daar kun je een kaartje kopen voor de boot, en dan word je opgehaald. Je kunt ook vantevoren een kaartje kopen voor de Lomprayah en de Seatran via het internet:

Lomprayah Samui-Koh Tao
Seatran Samui Koh Tao

Met de trein-boot naar Koh Tao

Trein naar duiken in Koh Tao monnikenDit is verreweg de leukste manier op naar Koh Tao te reizen. Er gaan drie goede treinen per dag naar Chumphon (7-8 uur). Je overnacht dan in Chumphon (Tip: verblijf voor 8 euro in het Paradorn hotel, met een Japans en Vietnamees restaurant vlak om de hoek. Treinen naar Chumphon vertrekken vanaf Bangkok Centraal Station (Hualamphong station). Klik op de link hieronder voor een overzicht van de treinen (open de timetable van de southern line):

Treinen naar Chumphon voor boot Koh Tao

Een tweede klas kaartje airconditioned is heel comfortabel. Ikzelf hou meer van tweede klas fan: minder koud en er komen verkopers van eten en drinken langs op elk station. De trein kost ongeveer 15 euro. Koop een kaartje zo ver mogelijk van tevoren, want de treinen kunnen vol zijn. Elke hotel en elke reisagent verkoopt treinkaartjes, je hoeft niet perse naar het station. In Chumphon kan elk hotel en guesthouse de boot voor je boeken, en dan word je daar ook opgehaald. Daarom is het handiger om dat daar te doen in plaats van in Bangkok.

Het weer op Koh Tao

In de tabel hieronder zie je dat je eigenlijk altijd kunt komen duiken op Koh Tao. De meeste regen valt zo rond November, maar zelfs dan zijn het meestal buien van een paar uur.

 

 

Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max. temp 31 32 33 33 31 31 31 31 30 31 31 31
Min. temp 23 23 24 25 25 25 25 24 24 24 24 24
Water temp 26 27 27 28 28 28 28 28 28 27 27 27
Zon uren 280 258 237 231 215 162 108 138 128 176 231 290
Regen mm 38 8 12 62 186 113 143 123 210 260 302 98

klik hier voor het huidige weer op koh tao en een weekvoorspelling http://www.windguru.cz/int/index.php?sc=121272

http://www.tmd.go.th/en/province.php?id=63

Klik hier als je meer wilt weten over duiken: haal je PADI Open Water brevet in drie nachten

contactformulier
 

Duiken Thailand Koh Tao PADI logo

 

facebook duiken koh tao thailandOnze facebook groep met foto's en ervaringen.

Het is makkelijker om contact op te nemen via het contact formulier beneden aan deze pagina, maar dit is ons Email adres:

INFO@DUIKENINTHAILAND.COM